V Prešove organizujú vianočnú zbierku pre sociálne odkázaných

11.12.2003 Celý región

Do piatku 19. decembra organizujú Komunitná nadácia (KN) v Prešove a Belgický Červený kríž so svojím tunajším zastúpením zbierku pre sociálne odkázaných obča...
Do piatku 19. decembra organizujú Komunitná nadácia (KN) v Prešove a Belgický Červený kríž so svojím tunajším zastúpením zbierku pre sociálne odkázaných občanov krajského mesta. Nepotrebné šatstvo, obuv, drobné domáce potreby, hračky a detské športové náradie majú darcovia prinášať každý deň od 10. do 14. hodiny do kancelárie KN na Požiarnickej ulici v Prešove.

Zozbierané dary sa budú podľa riaditeľky KN Kataríny Minárovej predávať za päť korún tým, ktorí sú v sociálnej núdzi. Takto zozbierané peniaze by mali poslúžiť na financovanie pobytu desiatich detí z rodín, ktoré sú sociálne odkázané, v letnom skautskom tábore. Deti vyberú podľa dochádzky do školy a školského prospechu.
KN v Prešove uzatvára zbierkou svoju tohoročnú činnosť. Podarilo sa jej podporiť doteraz 43 projektov celkovou sumou vyše 360 tisíc Sk. Prostriedky na vypisovanie jednotlivých grantových kôl získava od darcov - fyzických aj právnických osôb. Na prelome rokov bude prebiehať grantové kolo s podporou dnešnej občianky Nemecka, rodáčky z Prešova Katariny Ebelovej. Obyvateľka Darmstadtu sa rozhodla prostredníctvom KN finančne podporiť aktivity Prešovčanov smerujúce k zlepšeniu životného prostredia a k skvalitneniu práce s deťmi a mládežou. KN prijíma od týchto dní až do 13. februára 2004 projekty s týmto zmeraním. Celkovou sumou na jednorazové rozdelenie najneskôr v apríli 2004 je 100 tisíc Sk. Realizátor jedného projektu môže dostať od KN najviac 25 tisíc Sk.

(jj)
 

Vyberte región